tirsdag den 28. maj 2013

Årsager til selvmord...

Følelsesmæssige kriser kan være en årsag til selvmordsforsøg. Tab af nære slægtninge og venner, trusler om tab af ægtefæller, alvorlige problemer og skuffelser på arbejdspladsen eller i skolen eller truende sygdom er eksempler på årsager.


I Danmark er der i de seneste år registreret et stigende antal unge mennesker, der vælger selvmord som løsning på deres problemer. Måske er årsagen at finde i samfundets stadig stigende krav til de unge, manglende tryghed i opvæksten, udsigt til varig arbejdsløshed blandet med et vekslende stofmisbrug eller alkoholmisbrug.
Det diskuteres, hvad årsagen kan være. Man tvivler på, at de unge er ”mere ulykkelige”, end de var tidligere. Netop nu er der sat fokus på muligheden for relativt let at få fat på pillerne som en årsag.


I mange tilfælde er du stærkt i tvivl om det rigtige i din handling. På den ene side ønsker du at dø, men på den anden side også at leve videre.


Hvis du forsøger at tage livet af dig selv, er du i selve handlings øjeblikket ikke altid klar over, hvilken af de to situationer, du ønsker mest inderligt, at dø eller at leve, så er afgørelsen ofte overladt til tilfældigheder, som at blive fundet i tide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar