fredag den 31. maj 2013

Drukning!

Der findes forskellige måder at drukne sig selv på, man kan hoppe ud et sted man ikke kan bunde, og bare lade sig synke lige så stille, eller man kan binde sig selv fast til noget tungt, og lade det rive en ned. Man kan også vælge at lægge sig i et badekar, eller prøve at drukne i en svømmehal, men så bliver man nok opdaget af en livredder inden man er død.
Hvis man gør det i havet kan man blive spist af hajer, eller blive skyllet op på strandkanten.

Når man drukner sig selv, ryger der vand ned i ens lunger, og den følelse er ligesom hvis man bliver kvalt. Hvis man hopper ud fra en bro eller andet højt, kan man besvime på vej ned, inden man rammer vandet, og det gør at man også drukner.

Det der sker når man drukner er, at der først og fremmest kommer vand i lungerne, så lungerne bliver fyldt op med vand istedet for luft.
Man får heller ikke ilt til kroppen, og ingen ilt til kroppen betyder at cellerne stopper med at fungere. De laver ikke mere respiration, og dermed dør cellerne, hvilket vil sige at du nok også dør.
Respiration er når cellerne brænder sukker af og laver det om til energi. De skal bruge ilt til at lave respiration, og det er jo netop det man ikke får når man drukner.

1 kommentar:

  1. Ved drukning kommer der ikke vand i ens lunger.
    Det er først et stykke tid efter at døden er indtræffet, at der kommer vand i lungerne.
    Så det man ser på tegnefilm Anders and mm
    Hvor de sprøjter vand op passer ikke.

    SvarSlet