tirsdag den 28. maj 2013

Hvem begår selvmord?

Det er bevist at mænd oftere begår selvmord end kvinder. Hvorfor? Når kvinder begår selvmord/selvmordsforsøg er det et skrig på hjælp. De har et problem som de ikke kan komme af med, og den bedste måde at få hjælp på, er ved at begå selvmordsforsøg. Når mænd derimod har et stort problem søger de ikke hjælp via selvmordforsøg, men gør det simpelthen bare af med sig selv. 

Selvmord forekommer to til tre gange hyppigere blandt mænd end blandt kvinder. Selvmordsforsøg er så derfor 10 gange hyppigere blandt kvinder end blandt mænd.

Selvmord forekommer i alle aldersklasser, dog sjældnest hos børn. Kvinder begår hyppigst selvmord i 40 - 50 års alderen, mænd lidt senere.

Grunden til at det oftest er de ældre der begår selvmord, er at de mister livsgnisten  De isolerer sig og bliver ensomme med tiden, da deres venner og evt. familiemedlemmer forsvinder. De bliver også deprimerede og lysten til at leve forsvinder mere og mere, jo ældre man bliver.

Statistik i Danmark:

613 mennesker begik selvmord i Danmark i 2011 (seneste tal)
Af dem var 454 mænd og 159 kvinder.

-For hvert selvmord er der minimum 10 selvmordsforsøg.

-Mange selvmordsforsøg registreres ikke, og det samlede antal selvmordsforsøg anslås derfor at være mellem 6.000 - 12.000 om året.

-Det er minimum 16 selvmordsforsøg om dagen.

-15-29 årige kvinder står for over 40 procent af selvmordsforsøgene blandt kvinder

-For hvert selvmord eller selvmordsforsøg anslås det, at fem mennesker berøres personligt, i alt over 75.000 mennesker årligt

-Ifølge Depressionsforeningen har op til 60 procent, af dem der forsøger selvmord, en depression.

-I 2006 var der 4026 registrerede skadestuebesøg efter selvmordsforsøg.
Ud af dem var 60 procent kvinder, og 40 procent mænd. 

2 kommentarer: