fredag den 31. maj 2013

Hvad sker der ved overdosis af piller?

Det er svært at sige hvor mange piller man skal tage før der er tale om overdosis. Mange siger at det er nok med 7 Panodil/Pinex/Pamol. Mens andre mener at der skal hele 20 piller til.
At forsøge overdosis med piller er ikke den mest effektive måde. Da man højest sandsynligt bare påfører de indre organer skader.
Det der sker er, at de smertestillende piller med paracetamol som for eksempel Panodil, Pinex eller Pamol i for stor dosis forgifter kroppen i en sådan grad, at leveren ikke er i stand til at nedbryde stoffet. Derfor bliver der dannet giftige affaldsstoffer, der - hvis man ikke bliver behandlet - kan føre til lever-og nyresvigt.

Man kan også dø/ komme slemt til skade ved at tage et par hovedpinepiller. Der skal ikke så meget til, før der er tale om en forgiftning, ikke mere end den dosis, der er angivet på pilleglasset eller æsken, 3 gange 2 stk. i døgnet.

Det der sker, når man bliver forgiftet er, at ens lever, ens kredsløb, ens nyrer påvirkes. Jo mere der bliver absorberet, dvs jo mere der bliver opløst og kommer rundt via blodet, jo mere påvirker det leveren og også hjernen. Og det er her at ens bevidsthedstilstand også bliver påvirket.

Selvmordsforsøg blandt helt unge piger er næsten firedoblet indenfor de seneste ti år. Hver sjette af de 15- til 19-årige piger på landets gymnasier har forsøgt at begå selvmord - 18 procent ved at tage en overdosis af piller som blandt andet Panodil.

Først 1-2 dage efter indtagelse af overdosis vil symptomerne komme som f.eks. kvalme, opkastninger, ømhed/smerter i maven, utilpashed, gulsot og misfarvning af urin og afføring. Senere kan der ske en gulfarvning af hud og øjne. I værste fald kan man efter cirka 3 døgn miste bevidstheden. Efter yderligere 1-2 døgn vil man dø. Det er også en af grundene til at en overdosis ikke er det mest effektive. Pillerne skal jo først opløses og senere rundt i blodårerne, hvorefter de bliver spredt ud i resten af kroppen.

2 kommentarer:

  1. Hvilke piller kan man dø af at tage overdosis af?

    SvarSlet
  2. Min mand har tage 20 depot panodil hver dag I 30 dage. Det er lidt over 3 år siden i dag kan han ret meget brystkasse kan kun udvide 0,4 og blodet og koldilde I kroppen kan kroppen ikke rense lungefibrose har han fået vand I kroppen og nyretal er høj. Så jeg har set hvad depot panodil kan gøre ved en overdosis. Jeg håber nogle stopper op inde de prøver det for det er da ikke nået liv bare ligge og have så mange smerter og træt hele tiden ikke kan få luft.

    SvarSlet